Sportsko rekreativni centar Dojkinci

Sportsko rekreativni centar - Dojkinci

Planinarski dom

Sportsko rekreativni centar Dojkinci - jedan od najmodernijih i potpuno opremljenih planinarskih domova u Srbiji. Nalazi se u selu Dojkinci, 40-ak kilometara od grada Pirota, na Staroj planini i ulazu u stroge prirodne rezervate Parka prirode Stara planina. Objekat je u predivnom ambijentu, pored Dojkinačke reke, na 9oo m.n.v, povezan asfaltnim putem sa Pirotom.

U blizini objekta nalazi se jedan od najlepših vodopada Stare planine, vodopad Tupavica, zatim odmaralište Vrelo, ribnjak pastrmke, sistem staza za pešačenje, planinarenje, biciklizam i sl, Vizitor centar – centar za posetioce Vrelo koji prezentuje prirodno i kulturno nasleđe Parka prirode Stara planina.

Smeštaj u objektu sportsko rekreativnog centra Dojkinci namenjen je različitim organizovanim grupama sa 10 i više korisnika, studentskim, sportskim, istraživačkim organizacijama, institucijama i ustanovama kulture, planinarskim klubovima, udruženjima, savezima i sličnim korisnicima.

Sportsko rekreativni centar Dojkinci ima 4 grupne spavaone sa zajedničkim kupatilima, 2 sobe sa francuskim ležajem i zasebnim kupatilom, kao i poluprofesionalna kuhinja za pripremu hrane, trpezarija za korisnike doma sa 54 mesta, TV Maksimalani smeštajni kapacitet je 60. Upotreba kuhinje i trpezarije je zajednička za sve korisnike planinarskog doma Dojkinci.

Rezervacije smeštaja su obavezne.

Turistička organizacija Pirot

Тel. +381 10 320838

е-mail: top010@mts.rs